Promes wacht op Oranje-goals en staat open voor alles

5 juni 2016, 10:52

Quincy Promes dwong met zijn prima prestaties bij FC Twente een transfer naar Spartak Moskou af en heeft zich bij deze club ontpopt tot een van de betere spelers van de Russische competitie. Langzaam maar zeker wordt de 24-jarige vleugelaanvaller ook een vaste naam in de basisopstelling van Oranje. Tegen Ierland, Polen en Oostenrijk stond hij aan de aftrap.

Met het Nederlands elftal won Promes zaterdagavond keurig met 0-2 in Oostenrijk. Promes liet zich weer zien. "Bij vlagen was het goed, ook in teamverband", aldus de Spartak-speler in gesprek met Telesport TV. In Rusland scoorde hij dit seizoen achttien keer, maar bij Oranje moeten de goals nog komen. "Ik vergeet mezelf te belonen, daar baal ik wel van. Bij de club liggen ze er wel in, maar bij het Nederlands elftal laat ik het na om te scoren."

Promes maakt zich echter geen zorgen. "Het komt wel, stap voor stap. Ik ga er niet nadrukkelijk naar op zoek, want dan gaat het juist mis. Ik blijf rustig en in dienst van het team spelen, zodat ik belangrijk kan zijn. De goals komen vanzelf", aldus Promes, die blij is met de 0-2 zege in Wenen. "Het is heerlijk voor het zelfvertrouwen. Ons doel ligt wat verder dan het EK. We moeten ons klaarstomen voor de kwalificaties voor het WK. Dit geeft wel een enorme boost."

De toekomst van Promes bij Spartak is onzeker. Hij staat er nog tot medio 2018 onder contract, maar er is veel interesse. "Ik sta op dit moment open voor alles. Ik was in onderhandeling met de club, maar dat is gestopt. We kwamen er niet uit. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik wacht rustig af, misschien is het tijd om verder te kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen