Groep E: België vreest hoge verwachtingen en zware poule

8 juni 2016, 10:05

Nog twee nachtjes slapen en dan begint in Frankrijk de vijftiende editie van het EK voetbal. Voor het eerst sinds 1984, toen de Europese eindronde ook al in het wijnland werd gespeeld, is Oranje er niet bij. Niettemin is er genoeg om op vooruit te blikken. FCUpdate.nl gaat deze dagen alles zes de poules bij langs. Met in deel vijf Groep E, waarin met name België, Italië en Zweden tot de verbeelding spreken, aangevuld met Ierland

De historie van de landen op het EK voetbal

Road to France

België en Italië wisten zich als groepswinnaars te kwalificeren voor het EK. De Rode Duivels wisten onder meer Wales en Bosnië-Herzegovina achter zich te houden in de poule, terwijl het elftal van Antonio Conte boven Kroatië en Noorwegen eindigde. Zweden eindigde als derde in de poule achter het ongenaakbare Oostenrijk en runner-up Rusland, en bemachtigde een EK-ticket door in de play-offs af te rekenen met Denemarken.

fans supporters

fans supporters

De blikvangers van de poule

Bij België springt allereerst Kevin de Bruyne in het oog. Hij kwam in zijn eerste seizoen bij Manchester City tot zeven goals en negen assists in de Premier League en was vijfmaal trefzeker in de EK-kwalificatie. Tot dat aantal treffers kwam ook Eden Hazard, al draaide hij een stroef seizoen bij Chelsea. Eén van de belangrijkste krachten in het defensieve gedeelte van België is Jan Vertonghen. De verdediger maakte alle 900 speelminuten vol in de kwalificatiereeks, als enige Belg.

De grote man bij de Zweden is natuurlijk, met heel wat straatlengtes voorsprong, Zlatan Ibrahimovic. De steraanvaller van Paris Saint-Germain, die kampioen werd in Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk, was in de EK-kwalificatiepoule ontzettend belangrijk voor Zweden door elf van de vijftien treffers voor zijn rekening te nemen. Omdat hij ook in de play-offs tegen Denemarken driemaal trefzeker was, is het niet overdreven om te stellen dat Ibrahimovic Zweden eigenhandig naar het EK heeft geschoten.

De verwachtingen

België beschikt ontegenzeggelijk over een goede selectie en kan als outsider voor de EK-titel worden beschouwd. Toch ligt een farce op de loer: België mist veel verdedigers, speelt met centrumverdedigers als backs (Toby Alderweireld en Jan Vertonghen), beschikt over een bondscoach die niet als toptrainer bekendstaat en het is dus zeer de vraag of België wel zal kunnen voldoen aan de hoge druk in zo'n lastige groep. Italië vormt dan ook onze favoriet: het beschikt over defensieve stabiliteit, een bondscoach die zijn sporen heeft verdiend, veel ervaring en een formatie met drie verdedigers die tegenstanders weleens problemen zou kunnen opleveren.

Voorspelling

1. Italië

2. België

3. Zweden

4. Ierland

[photo,93641,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen