Colombia als eerste verder op Copa, riante zege voor VS

8 juni 2016, 07:45

Colombia is als eerste land doorgestoomd naar de kwartfinale van de Copa América Centenario. De plaatsing voor de laatste acht werd gerealiseerd dankzij een 2-1 overwinning op Paraguay. In dezelfde groep deden de Verenigde Staten prima zaken, door knap met 4-0 te winnen van het doorgaans vrij stugge Costa Rica.

Met PSV-back Santiago Arias de hele wedstrijd binnen de lijnen zaten de Colombianen na een half uur spelen al op rozen. AC Milan-topscorer Carlos Bacca opende de score na twaalf minuten met een kopbal en Real Madrid-middenvelder James Rodríguez, bij het eerste doelpunt nog de aangever, verdubbelde de marge even later met een pegel. In de tweede helft bracht Victor Ayala de spanning terug namens Paraguay, waar AZ'er Celso Ortiz de negentig minuten vol maakte. Óscar Romero werd tien minuten voor tijd bij de Paraguayanen van het veld gestuurd vanwege twee keer geel.

Met zes punten uit twee duels is Colombia nu zeker van een plek in de volgende ronde. De Verenigde Staten hebben ook prima papieren om de kwartfinale te bereiken. Team USA had geen kind aan Costa Rica. Door goals van Clint Dempsey (penalty), Jermaine Jones, Bobby Wood en Graham Zusi werd het 4-0, waardoor de VS nu drie punten hebben. Paraguay en Costa Rica staan op één, met nog één duel te gaan.