Nigeriaans voetbalicoon Keshi (54) plotseling overleden

8 juni 2016, 08:08

De Afrikaanse voetbalwereld is opgeschrikt door heftig nieuws over Stephen Keshi. De Nigeriaan, één van de meest bekende voetbalnamen uit het continent, is plotseling overleden. Dat heeft de Nigeriaanse voetbalfederatie bevestigd. Keshi is 54 jaar geworden.

Keshi is voormalig aanvoerder van de nationale ploeg van Nigeria en oud-bondscoach van het Afrikaanse land. Hij is één van de twee personen die het voor elkaar heeft gekregen om de Afrika Cup als speler en coach in de wacht te slepen. Naast zijn periode als bondscoach van Nigeria was hij ook bondscoach van Togo en Mali. Tijdens zijn spelerscarrière stond hij onder contract bij onder meer Anderlecht en Lokeren.

Er wordt door lokale media gesteld dat Keshi getroffen werd door een hartstilstand. De voormalig aanvoerder van Nigeria won de Afrika Cup in 1994 en tastte in dat jaar tegen Italië net naast een plaats in de kwartfinale van het WK in de Verenigde Staten. Als bondscoach was hij in 2014 alsnog dicht bij de laatste acht van het mondiale eindtoernooi, maar Frankrijk schakelde de Nigerianen uit.

Het contract van Keshi werd na het WK 2014 niet verlengd, maar hij kwam later nog wel even terug als interim-bondscoach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen