Portugal imponeert in oefenwedstrijd tegen Estland

8 juni 2016, 22:41   Bijgewerkt: 9 juni 2016, 09:11

Natuurlijk is het maar een vriendschappelijke interland, maar Portugal heeft zijn visitekaartje afgegeven voor Euro 2016. De ploeg van bondscoach Fernando Santos won woensdag in het Estadio da Luz in Lissabon de uitzwaaiwedstrijd tegen Estland met 7-0. Vooral het goede spel van Ricardo Quaresma sprong in het oog.

Quaresma stond in de 36ste minuut met een goede voorzet vanaf links aan de basis van de 1-0, die door Cristiano Ronaldo overtuigend tegen de touwen werd gekopt. Ronaldo, terug van een korte vakantie nadat hij met Real Madrid de Champions League had gewonnen, had een minuut eerder nog een grote kans in een één-tegen-één-situatie met de Estse keeper Pavel Londak onbenut gelaten. Dat was de eerste grote kans van de wedstrijd, maar in het voorgaande ruime half uur speelden de Portugezen ook al prima.

Nadat de 1-0 was gevallen, ging het hard. Drie minuten later was Quaresma op heerlijke wijze, vanuit een moeilijke hoek, verantwoordelijk voor de 2-0. Ronaldo legde vlak voor de pauze de ruststand vast op 3-0. De sterspeler zette de aanval zelf op met een hakje, kreeg de bal terug van João Mário en faalde niet in de afwerking.

Uit een corner van Quaresma kopte Danilo Pereira tien minuten na de doelwissel de 4-0 op het scorebord. Quaresma stond zes minuten later ook aan de basis van de 5-0. Zijn voorzet vanaf rechts werd door Londak tegen de Estse verdediger Karol Mets aan gestompt, waarna de bal in het eigen doel verdween. Dertien minuten voor tijd schoof Quaresma in de tegenaanval de 6-0 binnen, Eder bepaalde kort daarna de eindstand op 7-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen