Voormalig Bundesliga-coach (44) dood gevonden in huis

9 juni 2016, 10:01

Verschrikkelijk nieuws vanuit Duitsland. Sascha Lewandowski is op 44-jarige leeftijd overleden. De oefenmeester van 1. FC Union Berlin werd woensdag dood aangetroffen in zijn huis in Bochum.

Lewandowksi startte zijn trainerscarrière bij VfL Bochum en stapte in 2007 over naar Bayer Leverkusen, waar hij tot 2014 werkzaam was in de jeugdacademie. In april 2012 kwam hij even als interim-trainer voor de groep te staan bij het eerste elftal van Bayer Leverkusen, waar hij toen samenwerkte met Sami Hyypiä. Toen deze Fin in april 2014 ontslagen werd, stond Lewandowski weer even tijdelijk aan de leiding.

Vorig jaar meldde Lewandowski zich bij Union Berlin, waarmee hij in de Tweede Bundesliga speelde. In februari kwam hij op non-actief te staan wegens een burn-out en even later moest hij op aanraden van zijn artsen definitief stoppen. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van zijn overlijden is.

"We zijn diep geschokt en ongelooflijk verdrietig", zegt Union-voorzitter Dirk Zingler over het overlijden van Lewandowski.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen