Hamstra volgt Vonk op als 'td' van sc Heerenveen

9 juni 2016 – sc Heerenveen heeft de opvolger van Hans Vonk gevonden. Gerry Hamstra gaat bij de Friese eredivisionist aan de slag als technisch manager. De 45-jarige Groninger was de afgelopen zeven jaar bij Vitesse werkzaam als hoofd jeugdopleiding. Hij tekent voor drie seizoenen in het Abe Lenstra Stadion.

Hamstra volgt Vonk op als 'td' van sc Heerenveen

Het management van Heerenveen is door de komst van Hamstra weer compleet. De nieuwe technisch manager was in het verleden trainer bij de amateurclubs Drachtster Boys, Achilles 1894 en SC Genemuiden, alvorens hij in 2007 hoofdcoach van FC Emmen werd. Bij Vitesse was hij niet alleen hoofd jeugdopleiding, maar was hij ook twee seizoenen lang trainer van de beloftenploeg.

"Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging. sc Heerenveen is een prachtige club met een mooi stadion en een zeer trouwe aanhang", zegt de vervanger van Vonk op de website van zijn nieuwe werkgever. "De visie en de missie van de club sluiten aan bij mijn ambities. Ik voel veel vertrouwen van de clubleiding en ben ervan overtuigd dat we hier met het juiste beleid weer mooie dingen kunnen laten zien."

Algemeen directeur Luuc Eisenga van Heerenveen vindt het mooi dat Hamstra per 1 juli in Friesland werkt. "Gerry heeft zeer veel ervaring in de voetbalwereld. Hij heeft bij de jeugd van Vitesse bewezen wat hij kan. Daar is in zijn periode als hoofd jeugdopleiding veel talent doorgebroken. We zijn ervan overtuigd dat we met Hamstra een echt voetbaldier binnenhalen die ook hier het beste uit onze mogelijkheden kan halen", aldus Eisenga.

Eredivisie

gerelateerd