Venezuela en Mexico naar kwartfinale, Suarez boos

10 juni 2016, 07:40

Uruguay, één van de toplanden van Zuid-Amerika, kan van het favorietenlijstje voor de eindzege op de Copa América geschrapt worden. De tweevoudig wereldkampioen ging donderdag (lokale tijd) ook in de tweede groepswedstrijd onderuit en is daardoor kansloos geworden voor het bereiken van de kwartfinales. Venezuela was met 1-0 te sterk.

Salomon Rondon voltrok het vonnis over Uruguay. De speler van West Bromwich Albion was in de 36ste minuut verantwoordelijk voor de enige treffer tijdens het treffen in Philadelphia. Bij de Venezolanen bleef NEC-spits Christian Santos op de bank. Aan de kant van Uruguay gold hetzelfde voor Luis Suarez. De voormalig eredivisiespeler liep in de tweede helft wel warm, maar mocht niet invallen. Nadat Uruguay-bondscoach Oscar Tabarez voor de laatste keer had gewisseld, ontstak Suarez in woede en mepte hij zelfs tegen de dug-out.

Mexico verzekerde zich evenals Venezuela van een plek bij de laatste acht van het toernooi in de Verenigde Staten, waardoor de kaarten in groep C geschud zijn. De Mexicanen wonnen met 2-0 van Jamaica, door goals van Javier Hernandez en Oribe Peralta. Bij Mexico had PSV'er Hector Moreno een basisplaats, zijn land- en clubgenoot Andres Guardado ontbrak wegens een schorsing na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Uruguay.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen