Rechter geeft Twente om 14.00 uur duidelijkheid

10 juni 2016, 08:01

Vrijdag 10 juni 2016 is niet alleen de dag van de start van het Europees kampioenschap in Frankrijk, ook het lot van FC Twente wordt bekend. Om 14.00 uur doet de voorzieningenrechter uitspraak in de zaak van de Overijsselse club tegen de door de licentiecommissie van de KNVB voorgestelde degradatie naar de Jupiler League wegens het wanbeleid en bedrog van de afgelopen jaren.

Aldo van der Laan, voormalig voorzitter van Twente, heeft het gevoel dat de KNVB al jaren een persoonlijke vete voert. "De KNVB is altijd heel agressief geweest over het feit dat een aantal bestuurders met eigen geld in de club zat", reageert Van der Laan tegen De Telegraaf. "Daar zat voor hen het grootste probleem. Dat bleek wel uit een gesprek met Mark Boetekees (bestuurssecretaris van de KNVB, red.). Maar dan heb ik het over jaren geleden, toen wij alleen nog geld hadden gestoken in het stadion. Wie betaalt, bepaalt. Dat is in het bedrijfsleven heel normaal."

De KNVB is het niet eens met de woorden van Van der Laan. "Er is geen voetbalclub in Nederland waar de KNVB zich de afgelopen periode zo hard voor heeft ingezet, als voor FC Twente. Met als doel de club te helpen", reageert men in Zeist. "FC Twente heeft het Nederlandse voetbal een tijd lang flink om de tuin geleid. De licentiecommissie heeft de taak daar tegen op te treden. Dat is een onafhankelijke commissie met juridische en financiële experts. Daarin geldt een eerlijk proces en is geen ruimte voor persoonlijke wrok. Elke club is vrij in de keuze om tegen een uitspraak in beroep te gaan. Dat de KNVB in de communicatie met en over FC Twente en zijn bestuurders klare wijn schonk, is gezien de omstandigheden niet zo vreemd."

Onno Jacobs werd aangesteld om de puinhoop in Enschede op te ruimen. "Het is duidelijk dat het gevoerde beleid van een aantal ex-bestuurders veel kwaad bloed heeft gezet bij de KNVB en de collega-clubs", zegt de interim-directeur. "FC Twente schaamt zich ook voor wat er in het verleden is gebeurd. Daarover bestaat geen misverstand. De club is daarvoor inmiddels meerdere malen - volkomen terecht - gestraft."

"Wij kunnen niet anders dan erop vertrouwen dat de beroepsgang binnen de KNVB zorgvuldig, eerlijk en professioneel verloopt", vervolgt Jacobs. "Dat er tussen FC Twente en de licentiecommissie nu een fundamenteel verschil van inzicht bestaat over het besluit van 15 december is duidelijk. Dit is exact de reden dat wij de gang naar de kortgedingrechter hebben gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen