FC Twente verliest kort geding tegen de KNVB

10 juni 2016, 14:13   Bijgewerkt: 10 juni 2016, 20:23

FC Twente heeft het kort geding dat het tegen de KNVB heeft aangespannen verloren, wat betekent dat het volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk in de Jupiler League voetbalt. De Tukkers en de nationale voetbalbond kunnen nog wel tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in beroep, daarnaast buigt ook de beroepscommissie van de KNVB zich nog over de zaak.

De licentiecommissie van de KNVB kwam vorige maand met het voorstel om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League. Wegens het financiële wanbeleid en bedrog van de afgelopen jaren werd de proflicentie van de Overijsselse club ingetrokken, maar als blijk van goede wil en om het goede werk van de afgelopen maanden in de Grolsch Veste te belonen, kreeg FC Twente gelijk een nieuwe licentie om betaald voetbal te spelen. Wel moest het dan in de Jupiler League spelen.

FC Twente ging daartegen in beroep, maar omdat het wel eens enige tijd zou kunnen duren voordat de beroepscommissie van de KNVB uitspraak doet, spande de club ook een kort geding aan tegen de bond. De Tukkers waren het niet eens met de degradatie, omdat aan alle eisen die eind vorig jaar werden opgelegd is voldaan. Volgens FC Twente was afzakking naar de Jupiler League geen mogelijke sanctie, maar de kortgedingrechter heeft bepaald dat de maatregel rechtsgeldig is.

FC Twente kan nog wel in beroep tegen de uitspraak en mag ook nog hopen op de beroepscommissie van de KNVB. Maar als dat evenmin een positief resultaat oplevert, dan spelen de Tukkers na de zomer in de Jupiler League. Het betekent tevens dat De Graafschap alsnog voor de Eredivisie behouden blijft. De Gelderse club was in de play-offs de mindere van Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen