Fabregas kijkt uit naar finale tegen oude bekende

Ger
17 mei 2006, 14:12

Cesc Fabregas heeft geen spijt van zijn overstap in 2003 van FC Barcelona naar Arsenal. De 19-jarige Spanjaard staat woensdagavond in de Champions League-finale uitgerekend tegenover zijn oude club. "Het voelt als een sprookje om tegen Barcelona te spelen", aldus de middenvelder op de website van de UEFA.

Voor de Londense formatie kwam Fabregas dit seizoen tijdens alle Champions League-duels in actie. Door zijn goede spel verdiende hij een plek in de Spaanse WK-selectie. In Parijs wacht woensdag een belangrijke confrontatie met zijn oude club. "Ik heb er zes jaar gespeeld, dus het zal heel speciaal voor me worden. Bij Barcelona heb ik veel geleerd en ik heb er veel vrienden. Maar ik weet wat ik wil; en dat is winnen met Arsenal."

Op zijn zestiende verliet Fabregas de Spaanse topclub voor Arsenal. Voor de jonge middenvelder was het een weloverwogen beslissing. "Barcelona heeft me nooit de kans gegeven om op een hoger niveau te spelen. Als ik tegen oudere spelers had kunnen uitkomen, was dat voor mij alleen maar goed geweest. Ik wil hard werken en dat kwam er niet van in de jeugd bij Barcelona - ieder weekeinde wonnen we toch met 20-0 of 30-0."

De overstap naar Londen bleek geen slechte keuze. Binnen korte tijd wist Fabregas zich in het eerste elftal van Arsenal te spelen. "Ik denk dat je in de Premier League een betere en completere speler kunt worden. Je moet hard werken en wachten op je kans. Ik heb veel opgegeven om bij Arsenal te kunnen spelen, maar daar heb ik geen spijt van. In korte tijd ben ik zo sterk vooruit gegaan, dat ik mezelf weleens afvraag: is dit allemaal wel echt? Gelukkig is het dat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen