Sporre adviseert FC Twente adempauze aan te vragen

12 juni 2016, 21:46

Gaston Sporre zou het verstandig vinden als FC Twente een verzoek om adempauze indient bij de KNVB, ongeacht welke uitspraak de beroepscommissie doet. Daar is volgens Sporre binnen het beleid van de voetbalbond ruimte voor.

"Twente moet ophouden met die zelfkastijding, die gaat maar door en door. Hou daar mee op en ga aan de toekomst werken", zo vertelt Sporre aan TC/Tubantia. Bij een adempauze kunnen de Tukkers rustig om tafel met crediteuren, bedrijven en de politiek. "Garanties zijn er niet, maar zolang er perspectief is, hoe dun dat ook is, is er geloof en hoop."

"Zeist kan met de beste wil van de wereld ook niet verwachten dat Twente a la minute het financiële gat dicht loopt", vervolgt de oud-voorzitter van PEC Zwolle en sc Heerenveen. "Ik hoorde directeur Onno Jacobs zeggen dat de prijs van seizoenkaarten omlaag gaat als de club in de Eerste Divisie speelt. Waarom? Dat moet je juist niet doen."

"Hoe harder ze het spelen, hoe minder Twente waard is en hoe kleiner de kans is dat ze hun geld krijgen. Zij moeten een nummertje trekken en achterin de rij aansluiten. Als een club in nood is, komen daar meteen de hyena's, gelukszoekers en koopjesjagers op af."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen