Piqué slecht in extremis Tsjechische muur

Jw
13 juni 2016, 17:21   Bijgewerkt: 13 juni 2016, 17:36

Regerend Europees kampioen Spanje is EURO 2016 begonnen met een zwaarbevochten 1-0 overwinning. De Spanjaarden beukten in Toulouse bijna negentig minuten lang zonder succes op de muur van de Tsjechen, tot Gerard Piqué vlak voor tijd voor de verlossing zorgde met een geplaatste kopbal. De ploeg van Vicente del Bosque deelt door de zege de koppositie in groep D met Kroatië.

Bij Spanje bestond de kern nog steeds uit spelers die vier jaar geleden de titel pakten én het echec in Brazilië meemaakten. Legende Iker Casillas moest wel plaats maken voor Manchester United-uitblinker David de Gea. Ook Nolito en Álvaro Morata kregen een kans in de basiself van bondscoach Del Bosque. De speelwijze van Spanje veranderde niet door de aanwezigheid van de revelatie van Celta de Vigo en de spits van Juventus.

Het was de belangrijkste redding van Tsjechische doelman in de eerste helft. De Spanjaarden kregen wel wat mogelijkheden, maar niet veel in kansrijke positie. Alba vuurde vanaf de linkerkant van het strafschopgebied op de vuisten van Cech en ook Silva kon de snel uitgekomen doelman niet passeren. Een armada aan Spaanse doelpogingen bleef uit door de ultradefensieve instelling van de Tsjechen.

Het opboksen tegen Gerard Piqué en Sergio Ramos bleek een kansloze missie voor Necid. De spits kwam niet verder dan een poging van afstand in de handen van De Gea na de enige goedlopende uitbraak van de Tsjechen, vlak voor het rustsignaal. Ook de corners en vrije trappen, de enige mogelijkheid om in de buurt te komen van de Spaanse doelman werden zonder overtuiging genomen.

Een doelpunt van de Tsjechen, die ook na rust nauwelijks van eigen helft kwamen, zou zwaar tegen de verhouding in zijn geweest. De Spanjaarden bleven mogelijkheden creëren, maar misten overtuiging voor het doel van Cech. Morata had het moeilijk tegen Tomás Sivok en ook Nolito zag veel van zijn acties stranden. Met Thiago, de sluwe vos Aritz Aduriz en Pedro probeerde Del Bosque de wedstrijd in Spaans voordeel te beslissen. Aduriz bracht wel wat meer vuur dan Morata, maar kon Cech ook niet in verlegenheid brengen. Hubnik passeerde wel bijna zijn eigen doelman, maar zag tot zijn opluchting de bal tegen de paal belanden. Omdat ook Jordi Alba in kansrijke positie de bal van zijn voet liet springen leken de Tsjechen het punt over de streep te kunnen trekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen