Sergio Ramos: "Ongewoon om zonder Casillas te spelen"

14 juni 2016, 11:03

In de eerste poulewedstrijd van Spanje op het EK, tegen Tsjechië, koos bondscoach Vicente del Bosque voor David de Gea als sluitpost en daarom zat Iker Casillas op de reservebank. Casillas was basisspeler tijdens de laatste zeven eindtoernooien en dat was dus even wennen voor de keeper van FC Porto. Voor Sergio Ramos gold hetzelfde.

"Na zoveel jaren is het ongewoon om hem niet achter me te zien. Maar De Gea keepte een geweldig seizoen bij Manchester United. Uiteindelijk is het de bondscoach die zulke keuzes maakt. Del Bosque doet dat zo eerlijk mogelijk", zo verklaarde Ramos na de wedstrijd tegenover de verzamelde pers.

Bij afwezigheid van Casillas in de basiself was Ramos aanvoerder van Spanje. "Ik ben ontzettend trots dat ik mijn land mag vertegenwoordigen, maar de aanvoerdersband is niet belangrijk voor me. Het gaat erom het team naar de zege te leiden. Tegen Tsjechië is dat gelukkig gelukt."

Dat ging overigens zeker niet gemakkelijk. Een doelpunt van Gerard Piqué vlak voor tijd leverde de drie punten op. "Niemand heeft ook gezegd dat het makkelijk ging worden. We domineerden, en als je daarin blijft volharden, krijg je uiteindelijk wat je wilt", verklaarde Ramos de overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen