Pastoor: "Professionalisme is elders groter dan in ons land"

14 juni 2016, 12:03

Alex Pastoor promoveerde met Sparta naar de Eredivisie en trok voor het nieuwe seizoen al zes nieuwe spelers aan. De Amsterdamse oefenmeester geeft tegenover SportKnowHowXL aan dat hij verder kijkt dan alleen de gesloten voetbalwereld, om innovatief te blijven en nieuwe dingen te leren.

"Het voetbal wordt geregeerd door geld en alle omstandigheden die die rol van het geld hebben vergroot: televisie, reclame, et cetera. Ook andere belanghebbende partijen - zoals zaakwaarnemers en familie/vrienden - hebben invloed op de spelers. We leven in een glazen koepel: iedereen wil de hele dag door de ruit naar binnen kijken", aldus Pastoor.

"Een voetbalcoach moet derhalve intensiever met de teamdynamiek bezig zijn. Het professionalisme in de meeste andere landen van de wereld is hieromtrent groter dan in ons land. Je moet er dus gewoon meer moeite voor doen. Ik steek mijn energie vooral in het duidelijk communiceren met de spelers, onder meer over hun eigen ontwikkeling. Zij hebben twee verantwoordelijkheden: elke dag leveren en hun rol accepteren, welke deze ook is."

"Enige tijd geleden heb ik me verdiept in de succesfactoren voor een team, elk team. Om een lang verhaal tot de kern terug te brengen: het gedrag wat mensen in een groep vertonen en exploiteren, bepaalt uiteindelijk of je succes hebt. Succes noem ik hier dat een team, een selectie, zich optimaal ontwikkelt. Zowel als team, als in individuele zin." Sparta begint het seizoen op zondag 7 augustus met de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen