Mathijsen keert bij Willem II terug als technisch manager

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 juni 2016 – Joris Mathijsen keert terug naar Willem II. Niet als speler, maar in de functie van technisch manager van de Tilburgse club. De oud-speler van de Tricolores tekent vanmiddag (dinsdag) een contract voor drie seizoenen, zo meldt Omroep Brabant.

Mathijsen keert bij Willem II terug als technisch manager

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Mathijsen speelde tussen 1998 en 2004 in het eerste elftal van Willem II, waar hij was doorgestroomd vanuit de jeugdopleiding. Hij transfereerde naar AZ en speelde later in zijn carrière nog voor Hamburger SV, Málaga en Feyenoord. Met John Heitinga vormde hij lange tijd het centrale duo van het Nederlands elftal. Mathijsen kwam tot 84 interlands.

"We zijn verheugd om Joris als nieuwe technisch manager te kunnen presenteren", aldus algemeen directeur Berry van Gool. "Hij heeft jarenlang bij Willem II gespeeld en is een persoon die de regio en club goed kent. De gesprekken die we hebben gehad waren zeer prettig. We kijken uit naar de samenwerking, waarin Joris maximale ondersteuning gaat krijgen van de club."

Mathijsen kijkt uit naar zijn nieuwe baan. "Toen Willem II mij benaderde voor deze uitdagende functie, voelde ik me vereerd. Ik heb vele jaren hier in Tilburg gespeeld en ben daarom blij dat ik terugkeer op het oude nest. Ik heb zin in mijn nieuwe baan en het nieuwe Eredivisie-seizoen."

Als technisch manager gaat Mathijsen zich onder meer bezighouden met het samenstellen van de selectie. Hij zal samenwerken met Erwin van de Looi, de nieuwe trainer van Willem II. Mathijsens nieuwe functie betekent dat hij definitief stopt als profvoetballer.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd