Oostenrijk-bondscoach blijft strijdbaar na pijnlijk verlies

14 juni 2016, 21:51

Hoewel Oostenrijk dinsdagavond in haar openingsduel van het EK met 2-0 onderuit ging tegen Hongarije, blijft bondscoach Marcel Koller strijdbaar. Volgens de keuzeheer kan Oostenrijk nog altijd bij de eerste eindigen in een poule die verder bestaat uit Portugal en IJsland.

"Vooral in de eerste helft waren mijn spelers nerveus, we verloren te vaak onnodig de bal", is de reactie van Koller op de nederlaag. "Ik weet niet hoe dat komt, ik heb nog niet met mijn spelers gesproken. Na de pauze ging dat iets beter, maar toen kregen we een tegendoelpunt en een rode kaart. Dat maakte de opdracht meteen heel moeilijk. De 2-0 viel uit een counter en was ook onnodig." Koller blijft desondanks strijdbaar. "We zullen minimaal gelijk moeten spelen tegen Portugal. Ik denk nog steeds dat het heel spannend wordt in deze poule", aldus de keuzeheer.

De stemming bij Hongarije was vanzelfsprekend opperbest. "Als je ons team afzet tegen dat van Oostenrijk en je kijkt naar de ervaring en de kampioenen die zij kunnen opstellen, dan is het duidelijk wie er favoriet was. Mijn ploeg heeft zich echter goed ontwikkeld en daarvoor zijn we vandaag beloond", jubelt bondscoach Bernd Storck.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen