Noord-Ierland hoopt: "Sprookje nog even doorzetten"

19 juni 2016, 18:35

In een poule met Duitsland, Polen en Oekraïne maakt Noord-Ierland na twee speelronden nog kans om de achtste finales van het EK te bereiken. Alle spelers geloven in een stunt, maar Noord-Ierland speelt in het laatste groepsduel tegen favoriet Duitsland.

"Het zou geweldig zijn als we door gaan, want iedereen had ons al afgeschreven, toch?", reageert aanvoerder Steven Davis tegenover Daily Mail. "Ze dachten dat we geen punt zouden halen en ons niet eens zouden kwalificeren, dus dat motiveert ons alleen maar meer om het goed te doen. De manier waarop we werden neergezet frustreert de ene speler meer dan de andere. Ik denk dat mensen een eigen mening mogen hebben, maar ik geloof in het team."

"Sommigen gebruiken het als motivatie, je wil het veld opgaan en het laten zien. We hebben hard gewerkt om hier te komen. Je moet van deze momenten genieten, aangezien ze niet vaak voorkomen. We zouden het verschrikkelijk hebben gevonden als we niets hadden gepresteerd, maar je kon onze overtuiging zien tegen Oekraïne (2-0). Tegen Duitsland wordt fantastisch in Parijs in een vol stadion. Als wij ons beste spel laten zien en zij een slechte dag hebben, weet je het nooit. We willen het sprookje nog even doorzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen