Roma neemt 'Il Faraone' en Slowaak permanent over

21 juni 2016, 18:12   Bijgewerkt: 21 juni 2016, 18:42

De huurovereenkomst rond Stephan El Shaarawy is omgezet in een permanent verblijf bij AS Roma. De Giallorossi hebben via de officiële clubkanalen aangekondigd dat de 23-jarige flankenflitser definitief is vastgelegd. In de tweede helft van het afgelopen seizoen werd hij de Italiaan met Egyptische roots al geleend van AC Milan.

El Shaarawy werd sinds januari gehuurd door Roma, nadat hij in de eerste seizoenshelft door Milan uitgeleend werd aan AS Monaco. Zijn nieuwe werkgever heeft 13 miljoen euro overgemaakt naar Milan. Il Faraone, zoals de vleugelaanvaller liefkozend genoemd wordt in Italië, tekent voor vier jaar in Rome en ligt zodoende vast tot medio 2020.

"Dit is een speciale dag voor mij, aangezien ik me nu definitief speler van AS Roma mag noemen", zegt de zeer verheugde El Shaarawy. "Ik wil de clubleiding, mijn ploeggenoten, de technische staf en de fans bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij tonen. We gaan mooie dingen bereiken. Daje Roma!", aldus de Italiaanse international.

El Shaarawy maakte afgelopen seizoen acht goals in zestien Serie A-optredens en bivakkeert momenteel met Italië op het EK. Hij wacht echter nog op zijn eerste speelminuten in Frankrijk. Mogelijk maakt hij die woensdagavond in de laatste groepswedstrijd tegen Ierland, aangezien La Squadra Azzurra al geplaatst is voor de knock-outfase.

Naast El Shaarawy is ook Norbert Gyomber permanent binnengehaald door Roma. De 23-jarige verdediger werd al gehuurd van Catania. De Romeinen maken 1,5 miljoen euro over voor de Slowaak, die voor drie jaar tekent.

Tot slot hebben ook Sadiq Umar en Abdullahi Nura een contract ondertekend bij Roma:

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen