Goaldroogte Müller gespreksonderwerp bij Duitsland

22 juni 2016, 10:17

Duitsland won dinsdagavond met 1-0 van Noord-Ierland en ging daarom keurig als groepswinnaar door naar de achtste finale van het EK 2016 in Frankrijk. Toch is het niet een en al positiviteit in het kamp van Die Mannschaft. Het aantal gemiste kansen baart de nodige zorgen. Met name Thomas Müller, die tien doelpunten op de laatste twee WK's maakte, helpt veel kansen om zeep.

Tegen de Noord-Ieren kreeg Müller weer een handvol kansen om tot scoren te komen, maar de scherpte ontbrak bij de aanvaller van Bayern München. Meerdere malen raakte het oermens het houtwerk en stuitte hij op de formidabel keepende Michael McGovern. "We hadden meer moeten scoren, maar we waren wat te gretig", aldus Müller. "Er waren wel wat verbeteringen in ons spel, maar we zijn natuurlijk niet honderd procent tevreden. Het ontbreekt momenteel aan scorend vermogen. Ik had in de wedstrijd tegen Ierland zelf al bovenaan komen te staan op de topscorerslijst van het EK."

Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland, maakt zich niet te veel zorgen. De oefenmeester denkt dat Müller snel tot scoren zal komen. "Ik ben er niet bezorgd over", aldus Löw. "Als hij de kansen niet zou krijgen, dan zou ik me pas zorgen maken. Hij kreeg drie of vier zeer goede mogelijkheden en dat toont aan dat we het gaat doen. Hij was er al meerdere malen dichtbij en ik ben ervan overtuigd dat hij in de volgende wedstrijd zal scoren."

Müller maakt afgelopen seizoen 32 doelpunten voor Bayern München in alle competities, maar was nog nooit trefzeker op een EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen