Bergkamp: "Geen ambitie om hoofdcoach te worden"

22 juni 2016, 15:28

Dennis Bergkamp is momenteel al een tijdje assistent-trainer bij de eerste selectie van Ajax en hanteert naar eigen zeggen de filosofie van Arsenal in zijn werk- en denkwijze. De stijl van The Gunners staat centraal in de wijze waarop de voormalig Oranje-international zijn vak beoefend.

Bergkamp zette in 2006 een punt achter zijn actieve spelerscarrière en werkt nu al jaren bij Ajax aan de individuele en technische ontwikkeling van spelers. "Ik ben nu zeven, acht of negen jaren actief in het trainersvak en het beste vind ik dat ik nog op het veld sta. Het werken met de spitsen is wel echt mijn ding. Ik wel ze de fijne kneepjes van het vak leren", aldus Bergkamp op de website van Arsenal.

"Leren hoe ze een bal moeten controleren of schieten, hoe ze naar andere spelers moeten kijken", vervolgt Bergkamp. "Dat is echt mijn ding. Mijn ambitie is niet om hoofdcoach te worden, maar om deel uit te maken van de technische staf en in de kleedkamer mijn steentje bij te dragen. Ik geef spelers mijn mening en deel mijn gevoel. Uiteindelijk is het aan de hoofdcoach om knopen door te hakken."

Zijn ervaringen in Engeland gebruikt Bergkamp elke dag. "Ik heb elf jaar bij Arsenal gespeeld en wil daar dingen van meegeven aan de spelers die ik nu onder mijn hoede heb", aldus de oud-international. "Ik wil ze de mentaliteit en speelstijl van Arsenal en het Engelse voetbal in het algemeen bijbrengen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen