Remise Hongarije en Portugal in fraai doelpuntenfestijn

Ger
22 juni 2016, 20:00   Bijgewerkt: 22 juni 2016, 20:14

Met een 3-3 gelijkspel hebben Hongarije en Portugal de groepsfase van het EK in Frankrijk afgesloten. Doordat IJsland in de slotfase Oostenrijk versloeg, eindigt Portugal als derde in de groep en is Hongarije groepswinnaar geworden. De Hongaren kwamen tot drie keer tot op voorsprong, maar moesten toezien hoe Portugal drie keer terugsloeg. Ronaldo kwam eindelijk los, hij was verantwoordelijk voor de 2-2 en de 3-3.

Hongarije was bij aanvang van de wedstrijd al geplaatst voor de achtste finales, Portugal had nog een punt nodig om zich te plaatsen. Uit de eerste twee wedstrijden pakten de Hongaren al vier punten en daarmee behoren ze automatisch tot de beste nummers drie. Portugal had een beter doelsaldo dan Turkije en Albanië en zou daardoor met opnieuw een punt een van de beste nummers drie worden.

Met een goed gevoel ging Portugal de kleedkamer in, de weg naar de groepswinst lag weer helemaal open. Maar voormalig PSV'er Balasz Dzsudzsak maakte daar snel een eind aan. Zijn vrije trap vloog via de muur achter Patricio. Portugal lag virtueel uit het toernooi, maar drie minuten later klom het Zuid-Europese land via Ronaldo weer de ladder op. De ster van Real Madrid, die tot dusverre nog zo teleurstellend had gepresteerd in Frankrijk, scoorde uit een voorzet door de bal achter zijn standbeen langs te tikken: 2-2.

De eerste twintig minuten van de tweede helft waren zo spectaculair, de overige 25 minuten kwamen niet in de buurt van die term. Elek raakte namens Hongarije kort na de 3-3 nog de paal, , maar verder wisten beide ploegen nauwelijks nog grote kansen te creëren. Wie Portugal gaat treffen in de achtste finales weet het nog niet, Hongarije krijgt de nummer twee van poule E. Later op de avond wordt dat beslist. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen