NAC toont begrip voor Stam: "Hij heeft alles gegeven"

24 juni 2016, 13:32

Als een donderslag bij heldere hemel kwam vrijdag naar buiten dat Ronnie Stam per direct zijn tweejarige contract bij NAC Breda ingeleverd heeft. De 32-jarige rechtsachter stopt met voetballen. Daar kan zijn Brabantse werkgever wel begrip voor opbrengen.

Technisch manager Hans Smulders respecteert het besluit van Stam, zo zegt hij op de clubwebsite. "Ronnie heeft ervaring op het allerhoogste niveau. Hij heeft alles opzij gezet om NAC weer naar de Eredivisie te brengen. Met zijn topsportmentaliteit en onverzettelijkheid is hij van onschatbare geweest op het veld. Hij heeft tot aan de laatste wedstrijd alles voor NAC gegeven", aldus Smulders, die ook via Twitter reageerde. "Stam wilde NAC naar de Eredivisie brengen. Jammer van zijn vertrek. Zijn topsportmentaliteit en onverzettelijkheid waren van grote waarde."

Stam vond het zelf een moeilijk besluit, maar fysieke redenen gaven voor hem de doorslag. "Ik heb lang nagedacht over deze keuze, maar het is fysiek beter om nu een punt achter mijn loopbaan te zetten. Het feit dat NAC niet is gepromoveerd en weer volledig in heropbouw is heeft die keuze wel vergemakkelijkt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen