Kroatisch verdriet: "Voetbal soms het stomste ter wereld"

26 juni 2016 – Dankzij uitstekende optredens in de poulefase en een zeer gunstig schema voor de knock-outfase werd Kroatië door velen gebombardeerd tot een belangrijke kandidaat om de finale van het EK 2016 te bereiken. De Kroaten zijn er echter niet in geslaagd om zich te scharen bij de laatste acht ploegen. Portugal was zaterdag met 0-1 te sterk na verlenging. En dat doet pijn.

Kroatisch verdriet: "Voetbal soms het stomste ter wereld"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Ivan Rakitic kan het niet geloven dat Kroatië door een late en gelukkige goal van Ricardo Quaresma uitgeschakeld is op het EK. "Zij hebben geen flauw idee hoe ze gescoord hebben", bromt de middenvelder van FC Barcelona. "Ze zeggen weleens dat voetbal de beste sport ter wereld is, maar soms is het ook het stomste ding in de wereld. Dat was ditmaal zo. Ongelofelijk dat het betere team naar huis moet", aldus de ontgoochelde Rakitic. "We speelden geweldig op dit toernooi, ik kan niet geloven dat we klaar zijn. Waar is de rechtvaardigheid?", vraagt hij zich af.

Smaakmaker Luka Modric is het eens met Rakitic, al drukt hij zich iets voorzichtiger uit. "We zijn het er allemaal over eens dat de betere ploeg naar huis moet. We hebben het hele toernooi goed gespeeld en verdienden het niet om uitgeschakeld te worden. We domineerden, hadden de bal en creëerden kansen. En dan scoren zij opeens uit een gelukkige counteraanval", verzucht Modric.

Bij bondscoach Ante Cacic is de ontzetting ook groot. "Alles verliep perfect, behalve het gebrek aan een doelpunt. Zoals verwacht speelde Portugal op de counter. We hebben geen kans weggeven, tot dat laatste moment", aldus de keuzeheer van Kroatië. "Het beste team wint niet altijd, zo blijkt wel weer. Ik ben hier kapot van, we waren zeer kansrijk op dit toernooi. Als we van Portugal hadden gewonnen, dan lag de weg naar de finale aardig vrij. Maar voetbal is niet altijd eerlijk. Nu is Portugal een favoriet voor de eindzege. Daar feliciteer ik ze mee", besluit Cacic.

Eredivisie

gerelateerd