Cultheld Grigg: niet spelen, maar toch een waanzinnig EK

26 juni 2016, 12:23

Zonder te spelen op een EK toch een icoon worden: het is Will Grigg gelukt. De 24-jarige aanvaller van Wigan Athletic werd tijdens Euro 2016 continu met het fameuze nummer 'Will Grigg's on fire' toegezongen door fans van Noord-Ierland en zelfs van andere landen. Ook al heeft hij geen speelminuten gekregen van bondscoach Michael O'Neill, het was een speciaal EK voor Grigg.

Geen speelminuten, maar wel een ongekende populariteit. "Ja, het is echt verbazingwekkend", reageert Grigg in gesprek met L'Équipe op de wijze waarop hij tijdens het EK bejegend werd. "Het is echt ongelofelijk. Ik kom als een ster terug bij Wigan. Dat is een heel ander niveau, we zijn net van de derde naar de tweede divisie gegaan in Engeland. Om dan opeens Europese populariteit te hebben, is echt bijzonder en motiverend. Ik wil dit momentum vasthouden."

Noord-Ierland ging zaterdag met 1-0 ten onder tegen Wales, waardoor het eerste EK voor het bescheiden land erop zit. "Erg jammer, we hebben een goede wedstrijd gespeeld", aldus Grigg, die zelf dus niet in actie kwam. "Dat is een grote teleurstelling. Alles wat er op dit EK gebeurde is voor mij ondenkbaar, maar uiteindelijk ben je toch prof en is het frustrerend dat de trainer geen beroep op je doet. Dat is zijn keuze, ik kan er niets aan doen."

Grigg gaat nu lekker op vakantie, alvorens hij zich weer bij Wigan meldt. Niet met extra druk, denkt hij. "Nee. Vorig jaar heb ik veel goals voor Wigan gemaakt en ik weet dat ik van waarde kan zijn. Dit EK motiveert me juist", aldus Grigg. Eerst gaat de cultheld nog even nagenieten van het EK. Het welbekende 'Will Grigg's on fire' zal hij nog vaak horen. "Het is niet makkelijk om het nummer heel goed te zingen. Dat laat ik mijn teamgenoten wel doen. En Eric Cantona, haha", doelt Grigg op het filmpje waarin Cantona het nummer zingt.

Het begon allemaal met een onschuldig filmpje van een Wigan-fan, die met het nummer op de proppen kwam. "Ik ken hem. Hij is een grote fan van Wigan en een heel aardige vent. Ik bedankt hem nogmaals voor het nummer. Deze populariteit is ook wel mooi voor hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen