Ieren zorgen voor primeur met snelste EK-penalty ooit

26 juni 2016, 15:34

Tot verrassing van alles en iedereen kwam Ierland al na twee minuten op voorsprong in het duel met thuisfavoriet Frankrijk in de achtste finales van het EK 2016. De Ieren kwamen razend snel op 0-1, dankzij een benutte penalty van Robert Brady. Dat heeft ze een primeur opgeleverd.

Nog nooit eerder wist een land namelijk zo snel tot scoren te komen vanaf elf meter. De strafschop van Luka Modric in de EK-wedstrijd tussen Kroatië en Oostenrijk in 2008 was tot dusver de snelste strafschop. Deze pingel werd in de vierde minuut genomen. Overigens is de rake penalty van Brady de op één na snelste EK-goal ooit. De Rus Dmitri Kirichenko maakte in 2004 het snelste doelpunt ooit op het Europese eindtoernooi. Hij deed dat tegen Griekenland.

Het is het tweede doelpunt dat Frankrijk tegengekregen heeft op het huidige EK. De eerste, tegen Roemenië, viel ook al uit een penalty.