Duitsland walst over Slowakije heen naar kwartfinale

26 juni 2016, 19:54

Duitsland heeft zondagavond ten koste van Slowakije eenvoudig de kwartfinale van het EK bereikt. In het Stade Pierre Mauroy was Die Mannschaft veel te sterk voor de machteloze Slowaken: 3-0. Jerome Boateng zette zijn ploeg op het goede spoor, waarna Mario Gomez en Julian Draxler de klus vakkundig klaarden. In de kwartfinale wacht Joachim Löw en zijn manschappen met Italië of Spanje de eerste echte test van het toernooi.

Slowakije had amper een maand geleden Duitsland tijdens een vriendschappelijke interland nog op een 1-3 nederlaag getrakteerd. De EK-debutant hoopte voorafgaand aan de achtste finale dus waarschijnlijk stiekem op een stunt. Dat zat er echter geen moment in. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de Slowaken met de rug tegen de muur gezet en binnen tien minuten keek de ploeg tegen een achterstand aan. Boateng nam een afgeslagen hoekschop in één keer op de pantoffel en liet de Slowaakse doelman kansloos.

Duitsland hield het gaspedaal ingedrukt en verdiende na een kwartier een penalty toen Gomez omver werd{image[311116][right-half][]}geduwd door Martin Skrtel. Özil schoot het buitenkansje echter veel te slap in, waardoor Kozacik de bal uit de hoek kon duiken. Omdat een dropkick van Özil even later net naast ging en zijn ploeggenoten ook niet tot scoren kwamen, bleef Slowakije in de wedstrijd. Op slag van rust kwamen de Slowaken zelfs bijna langszij, maar Manuel Neuer tikte op weergaloze wijze een kopbal van Juraj Kucka over de lat.

Na deze misser lag de bal een minuut later aan de andere kant in het netje. Draxler, die in plaats van Mario Götze mocht beginnen, draaide zijn tegenstander dol en Gomez werkte binnen als een echte spits. In het begin van de tweede helft kropen de Slowaken meer uit hun schulp, totdat Draxler na een uur een uitstekende wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Uit een hoekschop schoot de aanvaller van dichtbij raak. Die treffer legde Slowakije lam en omdat Duitsland niet meer hoefde was het gedaan met de pret.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen