Sterk en degelijk België met ruime cijfers voorbij Hongarije

26 juni 2016, 22:56

België heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de kwartfinales. In de achtste finales werd Hongarije, dat nog eerste werd in groep F, met 0-4 verslagen. Toby Alderweireld zorgde vroeg in de wedstrijd al voor de 0-1, maar het was lang wachten op de bevrijdende treffer. Kort na elkaar maakten invaller Michy Batshuayi en uitblinker Eden Hazard er 0-2 en 0-3 van. Carrasco zorgde voor het slotakkoord met de 0-4.

Al na tien minuten stond het 0-1 voor de Belgen. Een scherpe indraaiende vrije trap van Kevin de Bruyne belandde op het hoofd van Alderweireld, die raak knikte. Een assist dus voor de spelmaker van Manchester City, die zelf tal van kansen op de 0-2 onbenut liet. Hij stuitte meerdere keren op de Hongaarse doelman, die overigens ook een goede vrije trap van De Bruyne tegen de lat tikte.

Hongarije stelde er nog niet veel tegenover. Het veldspel was aardig, maar heel gevaarlijk werd het Oost-Europese land niet. Alleen Balasz Dzsudzsak was dicht bij een goal. Zijn lage schot werd gekeerd door Thibaut Courtois. Vlak voor rust kreeg België weer een kans op de 0-2, maar ook Dries Mertens vond Kiraly op zijn weg.

Doordat België in de tweede helft doorging met kansen missen, slopen de zenuwen in de ploeg van Marc {image[311130][right-half][]}Wilmots. Hongarije rook bloed en kreeg ook nu kansjes op de 1-1. Een poging van Pinter kon Courtois maar net uit het doel houden nadat dat schot werd aangeraakt door Alderweireld. Een minuut later was het Juhasz die na een corner net voorlangs schoot.

Verder kwam België niet in gevaar en in minuut 78 was daar de bevrijdende treffer van Batshuayi. Hij stond nog maar net in het veld en tikte van dichtbij de 0-2 binnen. De voorzet kwam van Hazard, die zelf de 0-3 maakte. Het verzet was gebroken bij de Hongaren, die de dribbelaar lieten komen en van randje zestien de 0-3 in de lange hoek zagen schieten.