Chili klopt Argentinië in finale, Messi stopt als international

Ger
27 juni 2016, 07:18

Chili heeft opnieuw het toernooi om de Copa América gewonnen. De titelhouder was in de finale in New Jersey, evenals een editie eerder, na strafschoppen te sterk voor Argentinië. Direct na afloop van de eindstrijd maakte Lionel Messi het einde van zijn interlandloopbaan bekend. Tegen Chili miste de 29-jarige Argentijnse aanvoerder vanaf elf meter in de cruciale penaltyreeks.

Messi beëindigt zo zijn interlandloopbaan zonder hoofdprijs. Drie keer was de sterspeler in de buurt van een titel. In 2014 verloor Argentinië de WK-finale van Duitsland en vorig jaar en vannacht greep hij via strafschoppen net naast de Copa. Messi had wél succes met de nationale jeugdploeg. Zo werd de aanvaller in 2005 in Nederland wereldkampioen met Argentinië onder twintig jaar en pakte hij in 2008 olympisch goud.

De finale van de Copa América leverde in de reguliere speeltijd en noodzakelijk geworden verlenging geen doelpunten op. Beide landen stonden na de eerste helft overigens met tien man. De Chileen Marcelo Díaz kreeg in de 28ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, terwijl de Argentijn Marcos Rojo vlak voor de pauze een directe rode prent incasseerde.

In de strafschoppenserie misten Messi en zijn teamgenoot Lucas Biglia. Chili won de strafschoppenserie met 4-2. Direct na de eindstrijd liet de hevig teleurgestelde Messi zijn emoties de vrije loop en kondigde hij het einde van zijn interlandloopbaan aan.