Paris Saint-Germain breekt definitief met trainer Blanc

Ger
27 juni 2016, 13:21

Het vertrek van Laurent Blanc bij Paris Saint-Germain is definitief. Beide partijen hebben elkaar gevonden in een ontbinding van het contract. De trainer lag nog tot medio 2018 vast in de Franse hoofdstad. Hij was drie jaar werkzaam bij PSG.

Naast de 50-jarige Blanc gaan ook assistent-coach Jean-Louis Gasset en fitnesstrainer Philippe Lambert weg. Onder leiding van de oud-international van Les Bleus werd PSG driemaal op rij kampioen van de Ligue 1. Afgelopen seizoen werden ook de nationale beker en de ligabokaal gewonnen. In totaal bezorgde Blanc de Franse topclub elf hoofdprijzen. Tot ergenis van het clubbestuur bleef een Europese trofee echter uit. PSG verloor afgelopen seizoen in de kwartfinales van de Champions League van Manchester City.

De breuk met Blanc hing al geruime tijd in de lucht. Unai Emery staat te boek als de belangrijkste kandidaat om de vacante positie bij PSG in te vullen. De Spanjaard loodste Sevilla de voorbije voetbaljaargang naar de derde zege op rij in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen