Conte haalt gelijk: "Italië is niet alleen Catenaccio"

28 juni 2016, 07:50

Antonio Conte is het meesterbrein achter het voorlopige succes van Italië op het EK 2016 in Frankrijk. Maandag rekende La Squadra Azzurra in de achtste finales af met titelverdediger Spanje, dat in de finale van 2012 nog met 4-0 te sterk was voor de Italianen. Conte gaf voor het EK aan dat Italië niet zou counteren en vindt het optreden tegen Spanje daar het ultieme bewijs van.

Dankzij doelpunten van Giorgio Chiellini en Graziano Pellè won het ijzersterke Italië verdiend en overtuigend met 2-0 van Spanje. "Ik wist dat de jongens dit buitengewone in zich hadden. Achteraf is dat natuurlijk makkelijk praten, maar ik heb dat vooraf ook al aangegeven. De jongens waren echt uitmuntend", jubelt Conte bij Rai Sport.

"We hebben bewezen dat Italië niet om Catenaccio draait", zegt Conte, die daarmee aangeeft dat zijn ploeg niet alleen de spelersbus voor het eigen doel parkeert en countervoetbal speelt. "Xavi gaf ons al een compliment. Hij vond dit Italië een mix tussen Barcelona en Atlético."

Italië neemt het in de kwartfinales op tegen Duitsland. "We moeten ons weer opladen, het wordt weer een zeer zware wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen