Del Bosque over toekomst: "Ik ga met de bond praten"

28 juni 2016, 00:14

Na de 2-0 nederlaag van Spanje tegen Italië en daarmee de uitschakeling op het EK wordt er door veel mensen gezegd dat er een tijdperk afgelopen is bij de Spaanse ploeg. Na triomfen op het EK 2008, WK 2010 en EK 2012 gaat het een stuk minder goed bij La Roja. Op het WK 2014 was de groepsfase mede door de 5-1 nederlaag tegen Oranje het eindstation en nu zit het EK 2016 er dus ook al op voor Spanje.

Bondscoach Vicente del Bosque weet dat hij niet mag klagen na het 2-0 verlies tegen Italië. "Zij waren de beste ploeg, ik wens ze veel succes verder. We waren in de eerste helft te bescheiden en ook in de tweede helft waren de Italianen superieur. Dat geef ik toe. We wilden er wat van maken, maar soms is de tegenstander gewoon beter", berust de Spaanse bondscoach.

Het is nu de vraag hoe de toekomst van Del Bosque eruitziet. "Ik denk niet dat er een tijdperk afgelopen is. Er zijn nog genoeg goede spelers en de jeugdopleiding en clubs zijn sterk in Spanje", vindt de bondscoach. "Zelf ga ik om tafel zitten met de voorzitter van de Spaanse bond. Ik heb de spelers nog niet gesproken en heb ook nog niet besloten of ik blijf of niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen