Rooney: "Dankzij Hodgson ziet toekomst er rooskleurig uit"

28 juni 2016, 07:51

Engeland verloor gisteren (maandag) op pijnlijke wijze van IJsland (2-1) en ook aanvoerder Wayne Rooney deelde in de malaise, al opende hij nog wel de score. De speler van Manchester United, die tijdens het Europees kampioenschap als centrale middenvelder fungeerde, bleef bondscoach Roy Hogdson echter publiekelijk steunen.

"Ik ben enorm teleurgesteld, dit is een harde klap om te verwerken", zo zei hij na afloop tegen de verzamelde pers. "We hadden een goede kans om door te gaan naar de kwartfinale, zeker na zo'n vroeg doelpunt, maar daarna kregen we twee onnodige goals tegen."

Hodgson krijgt in eigen land bakken met kritiek over zich heen, maar Rooney nam het na de wedstrijd voor hem op. "Als groep waarderen we wat voor werk hij heeft verzet. Hij heeft een hoop spelers laten debuteren. Het is nu moeilijk om er zo naar te kijken, maar de toekomstig is rooskleurig. We moeten dit zo snel mogelijk van ons afzetten en doorgaan."

Lionel Messi kondigde na de verloren finale voor de Copa América aan te stoppen als international, maar de 30-jarige Rooney blijft voor het nationale team behouden. "Voor het toernooi heb ik al gezegd dat ik trots ben om voor Engeland te mogen spelen. Ik ben benieuwd wie de nieuwe manager wordt. Als hij me selecteert, ben ik beschikbaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen