Shearer vernietigend: "Tactisch was het absurd slecht"

28 juni 2016, 08:39

Tijdens ieder eindtoernooi zijn de verwachtingen hooggespannen, maar keer op keer liggen de Engelsen er in een vroegtijdig stadium uit. De kritiek in binnen- en buitenland op de bondscoach en de spelers is dan ook niet mals. Zoals die van Alan Shearer, 63-voudig international van Engeland.

"Dit was het slechtste optreden dat ik ooit van Engeland heb gezien. Tactisch was het absurd slecht", zo was Shearer tegenover de BBC keihard in zijn oordeel. "We werden afgetroefd in de duels en op denkniveau. Negentig minuten lang leken we totaal hopeloos. Maar na drie groepsduels zei ik al dat Engeland niet goed genoeg was."

Shearer ging ook in op enkele keuzes van de bondscoach. "Hoe kon hij Arsenal-middenvelder Jack Wilshere opstellen? Sommige spelers in de selectie verdienden het niet om er in Frankrijk bij te zijn. Raheem Sterling heeft niet gepresteerd. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Over de corners van Harry Kane bijvoorbeeld."

"We staren ons blind op de Premier League. We denken dat het de beste competitie van de wereld is, maar dat is het niet. We zijn totaal afhankelijk van buitenlandse spelers en managers om vermaakt te worden. We zijn lang niet zo goed als we denken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen