Prachtig: Petrov traint na ziekte voor het eerst met Villa

29 juni 2016, 13:32

Een mooi moment in Birmingham. Na een afwezigheid van meer dan vier jaar is Stiliyan Petrov voor het eerst weer met de eerste selectie van Aston Villa verschenen op het trainingsveld. De voormalig aanvoerder van de Engelse club vocht de afgelopen jaren tegen een acute vorm van leukemie. Deze ziekte werd in 2012 bij de 36-jarige Bulgaar vastgesteld.

Wegens zijn ziekte kondigde Petrov op 9 mei 2013 zijn afscheid als profvoetballer aan, om zich volledig te kunnen richten op zijn herstel. De liefhebber pur sang ging in 2014 wel weer voetballen op amateurniveau, bij een veteranenteam van Wychall Wanderers FC in Birmingham. In het voorjaar van 2015 werd hij genezen verklaard en in het begin van 2016 trainde hij al een tijdje mee met het beloftenteam van Aston Villa. In de voorbereiding op het seizoen 2016/2017 mag Petrov weer meetrainen met de eerste selectie en dat deed hij vandaag (woensdag) dus voor het eerst sinds zijn ziekte.

Petrov zal met Villa op trainingskamp gaan in Oostenrijk. De 105-voudig international van Bulgarije hoopt nog altijd zijn rentree te maken in het profvoetbal, ook al is het al drie jaar geleden dat hij officieel een punt zette achter zijn carrière. Villa heeft de deur altijd voor haar voormalig captain opengehouden en biedt hem nu dus de kans om weer mee te doen.

In eerste instantie gaat Petrov een maand op amateurbasis trainen bij Villa, dat afgelopen seizoen voor het eerst sinds 1987 degradeerde naar het Championship.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen