'Schets voor de toekomst van Ajax' in ontwikkeling

30 juni 2016, 07:59

Niet alleen de technische top van Ajax is onderhevig aan veranderingen, met de komst van hoofdcoach Peter Bosz en diens assistent Hendrie Krüzen. Ook op organisatorisch vlak staat de Amsterdamse topclub voor vernieuwing.

"Ik maak op dit moment een schets voor de toekomst van Ajax", laat Dolf Collee optekenen in De Telegraaf. Hij wordt in november door Edwin van der Sar opgevolgd als algemeen directeur. De oud-keeper lijkt een soort rol te bekleden zoals Karl-Heinz Rummenigge die bij Bayern München vervult. "Die vergelijking is voor andermans rekening, maar ik ben nu aan het kijken hoe we Edwin inderdaad optimaal in zijn kracht kunnen benutten", stelt de huidige voorzitter van de directie.

Collee werkt hard aan de organisatorische wisselingen, maar ontfermt zich niet over voetbaltechnische dingen. Daar zal Van der Sar zich wel mee bemoeien. "Het is duidelijk dat iedereen zo zijn sterke punten heeft en die moet benutten. Ook na het vertrek van Dolf moet er een team zitten van directieleden die complementair aan elkaar zijn", aldus Van der Sar.

Er circuleerde overigens een gerucht dat Louis van Gaal benaderd werd voor een functie in de directie, maar dit ontkent Collee. "De toekomstige rol van Edwin houdt wel een verschuiving in de directie in. Zonder daar al een precieze profielschets van de nieuwe directeur naast Edwin, Jeroen Slop en Marc Overmars aan te hangen, zet ik mijn gedachten over het ideale plaatje wel op papier. Als dat plan af is, zal ik het doornemen met Edwin, want die moet zich goed voelen bij de nieuwe situatie. En uiteindelijk gaat het naar de raad van commissarissen, die over de nieuwe directeur gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen