Simeone blijft bij Atlético: "Ik sprak toen in emotie"

30 juni 2016, 12:57

Vlak na de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid liet Diego Simeone doorschemeren dat zijn dagen als coach van Atlético Madrid waarschijnlijk geteld zouden zijn. De Argentijnse oefenmeester, die een heuse voetbalmachine heeft weten te bouwen in het Estadio Vincente Calderón, is nu echter teruggekomen op zijn opmerkingen.

In Spanje trok men maar één conclusie na de verloren CL-finale en de teksten van Simeone: El Cholo zou Madrid verlaten. "Ik sprak toen in emotie. Zo zijn Argentijnen nou eenmaal", verklaart Simeone nu volgens Marca. "En je moet de schuld van het verlies niet bij de tegenstander zoeken, maar bij jezelf. Dat heb ik geleerd. Je weet hoe veel je investeert om jezelf te ontwikkelen."

"Ik denk niet dat er veel ploegen beter zijn dan wij. Het is heel lastig om beter te zijn dan Atlético, omdat wij als een hecht team spelen. Ik denk dat alleen Barcelona, Real en Bayern München normaal gesproken beter zijn", aldus de trotse Simeone. "Vanuit alle hoeken van de club zijn we ons al 4,5 jaar flink aan het verbeteren. Als je verliest, dan voel je jezelf leeg. Je moet echter altijd vasthouden aan je filosofie en geduld houden. Je wonden helen pas als je thuis bent", aldus de trainer van Los Rojiblancos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen