Courtois fileert Wilmots: "Klopte niet op tactisch vlak"

1 juli 2016, 23:20   Bijgewerkt: 2 juli 2016, 11:58

Kort na het echec tegen Wales (3-1 nederlaag) in de kwartfinale van het EK nam Thibaut Courtois geen blad voor de mond in de media. De balende doelman van België vindt dat bondscoach Marc Wilmots blaam treft na de uitschakeling op het toernooi in Frankrijk.

Na de wedstrijd tegen Italië (2-0 verlies) in de groepsfase uitte de keeper ook al kritiek op de keuzeheer van de Belgen. "Het klopte net als tegen Italië niet op tactisch vlak", was de eerste reactie van de sluitpost vanavond na het verlies. "Aan de inzet lag het niet. We zijn goed begonnen aan de wedstrijd. Daarna kregen ze te veel ruimte op het middenveld en kwamen we tegen een overmacht te staan. We kregen het niet beantwoord en krijgen doelpunten tegen na individuele fouten in de verdediging", zegt hij tegen Sporza.

De teleurstelling is enorm bij België. "Ik ben heel ontgoocheld. Ik heb al eens een Champions League-finale verloren, maar dit voelt nog erger aan. Ik heb binnen mijn gedachten met iedereen gedeeld. Dat was ook het probleem tegen Italië. We speelden met dezelfde tactiek en het probleem was er opnieuw."

"We kregen een unieke kans om heel ver te geraken in het toernooi", beseft de doelman van Chelsea. "Bij Wales wisten ze wel wat ze moesten doen", is hij kritisch op de bondscoach. "Ze speelden als een blok en kregen zelfs meer kansen dan ons. We zijn genadeloos afgestraft door jongens met minder kwaliteit. Of de trainer moet opstappen? Dat moet hij zelf bepalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen