Wilmots mag voorlopig blijven zitten van Belgische bond

2 juli 2016, 17:07

De zeer teleurstellende uitschakeling op het EK in Frankrijk heeft voorlopig geen consequenties voor bondscoach Marc Wilmots. De Belgisch bond laat in een statement namelijk weten dat het de situatie rustig gaat evalueren en dat Wilmots daardoor, in ieder geval voorlopig, op zijn post blijft.

België ging vrijdag in de kwartfinale met 3-1 onderuit tegen Wales en kon daardoor de koffers pakken. De uitschakeling leidde tot ontevredenheid in België en Wilmots kreeg veel kritiek te verwerken. Zo liet onder meer doelman Thibaut Courtois zich negatief uit over de tactieken van de coach.

Ondanks de uitschakeling en de kritiek houdt de KBVB de coach voorlopig uit de wind. "Er is beslist om geen overhaaste beslissingen te nemen", schrijft de bond in het persbericht. "De nederlaag is net zoals bij de fans en het team ook bij de KBVB hard aangekomen. Na overleg tussen de bondsvoorzitter en de technische commissie is besloten om geen overhaaste beslissingen te nemen maar de komende weken werk te maken van een grondige evaluatie van de sportieve en operationele werking van de ploeg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen