Buffon in tranen: "Onvoorstelbaar dat het niet is gelukt"

Ger
3 juli 2016, 10:31

Gianluigi Buffon hield het zaterdagavond niet droog na de uitschakeling in de kwartfinales van het EK met Italië. De ervaren doelman ging met zijn team na een 1-1 remise uiteindelijk in een bloedstollende penaltyreeks onderuit tegen Duitsland.

De 38-jarige Buffon stopte een strafschop van Thomas Müller en zag Mesut Özil en Bastian Schweinsteiger falen. Het bleek voor de Italianen echter niet voldoende voor een plek bij de laatste vier op het toernooi in Frankrijk. Namens de ploeg van de vertrekkende bondscoach Antonio Conte gingen Simone Zaza, Graziano Pellè, Leonardo Bonucci en Matteo Darmian de mist in vanaf elf meter.

"We leken echt op weg naar weer een heldhaftige daad", verwijst Buffon naar de winst van Italië op titelhouder Spanje. "Een paar keer dacht ik 'nu gaan we winnen'. Het is onvoorstelbaar dat het niet is gelukt, zeker omdat Duitsland drie penalty's miste", verzucht de routinier. "We mogen verdrietig zijn. We hebben enorm veel gegeven en kwamen erg dichtbij. We hadden misschien niet de beste spelers op dit EK, maar wel de beste ploeg. Dan kan je ver komen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen