Zwolle beticht middenvelder Tanda van contractbreuk

4 juli 2016, 07:58

PEC Zwolle is niet blij met de transfer van Dario Tanda naar Go Ahead Eagles. De voormalig bekerwinnaar beticht de 21-jarige middenvelder van contractbreuk en beraadt zich op juridische stappen. Tanda tekende zondag een contract voor twee seizoenen bij de promovendus uit Deventer.

"Dat heeft ons zeer verrast", reageert Gerard Nijkamp, de technisch directeur van PEC Zwolle, verrast op het nieuws in gesprek met De Stentor. Tanda sloot afgelopen seizoen op amateurbasis aan bij PEC Zwolle en verdiende in deze periode een contract tot de zomer van 2017, met de optie voor nog een jaar, zo werd op 23 juni [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/299777/zwolle-beloont-tanda-met-contract-en-plek-in-a-selectie/,_blank,bekendgemaakt].

"Wij hebben een sterke zaak", stelt Nijkamp. "De overeenkomst staat zwart op wit. Ik heb de mailwisseling met zijn zaakwaarnemer (Muaffak Gulcay, red.) en die laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. Wij staan in ons recht en gaan ons beraden op stappen. Maar dat dit een staartje krijgt, staat wel vast, want dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Go Ahead Eagles was niet op de hoogte van het contract van Tanda bij Zwolle. "Het ligt niet in onze aard om een speler bij een andere club weg te kapen", aldus voorzitter Edwin Lugt. "Volgens de informatie van de zaakwaarnemer van Tanda was er geen overeenstemming met PEC Zwolle. Wij waren op basis van die informatie vrij om te handelen. Er was daarom voor ons ook geen enkele reden om contact op te nemen met PEC Zwolle."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen