Lagerbäck: "Mentaal deden we het niet goed"

4 juli 2016, 09:04

IJsland-bondscoach Lars Lagerbäck baalt van de eerste helft die zijn ploeg zondag speelde in de EK-kwartfinale tegen Frankrijk. De noorderlingen keken bij rust al tegen een 4-0 achterstand aan en verloren uiteindelijk met 5-2. De Zweedse oefenmeester kijkt wel met een goed gevoel terug op de eindronde.

"Mentaal deden we het niet goed, maar in de tweede helft hebben we laten zien dat het geen fysiek probleem was", aldus Lagerbäck op de UEFA-website. "Van een wedstrijd als deze moeten we leren. Dit was een goede reminder dat je elke seconde de juiste instelling moet hebben. Ik wil Frankrijk feliciteren. Het is een fantastische ploeg en ze deden ons slecht lijken, al hebben we daar zelf ook aan bijgedragen. We hebben fouten gemaakt en te passief gespeeld."

"Terugkijkend op het hele toernooi, dan kan ik zeggen dat het fantastisch is om als nieuwkomer de laatste acht te halen", vervolgt Lagerbäck. "De afgelopen 4,5 jaar waren een fantastisch avontuur. Alle fans die hier zijn en van wat ik heb gehoord vanuit IJsland, plus alle positieve berichten en de belangstelling, raken mij. Ik heb van elke minuut genoten, alleen misschien niet van de eerste 45 minuten tegen Frankrijk."

Lagerbäck neemt afscheid van de IJslandse ploeg, Heimir Hallgrímsson wordt de nieuwe bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen