Diks gaat tekenen in Florence: "Wij zijn gepast trots"

4 juli 2016, 19:38

Kevin Diks gaat zijn carrière een geweldige impuls geven. De pas 19-jarige rechtsachter van Vitesse maakt de transfer naar Fiorentina. Zijn Arnhemse werkgever heeft maandagavond een akkoord bereikt met de club uit Florence. Dinsdag vliegt Diks naar Toscane om de laatste plooien van een contract glad te strijken en medisch gekeurd te worden. 

Diks gaat voor vijf jaar tekenen bij Fiorentina, als er geen problemen worden gevonden bij de medische tests. "Wij zijn gepast trots", reageert algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse bij De Gelderlander. "Dit is een transfer die volgens mij voor iedereen goed uitpakt. Wij zijn blij met de deal en omdat wij zulke spelers, die we zelf hebben opgeleid, bij zo'n club kunnen afleveren en Kevin maakt een mooie stap. Ik denk dat iedereen hier blij mee kan zijn."

Italiaanse media stellen dat Vitesse ongeveer 3 miljoen euro opstrijkt door de verkoop van Diks, maar De Wit doet hier verder geen mededelingen over. Diks brak anderhalf jaar geleden door in de hoofdmacht van Vitesse en geldt als een gewaardeerde basiskracht in de Gelredome, al stond de back er vorig seizoen nog wel eventjes naast.

Diks speelde 56 eredivisieduels (twee goals) voor Vitesse.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen