Zaza meerdere malen door het stof na dramapenalty

4 juli 2016, 19:59

Het was minuut 120, nog een paar seconden stonden er op de klok in de kwartfinale van het EK tussen Italië en Duitsland. Op dat moment werd Simone Zaza ingebracht bij de Italianen, omdat de aanvaller van Juventus bekend staat als een strafschoppenspecialist. Het tegendeel bleek waar, aangezien Zaza faliekant faalde vanaf elf meter.

De Italiaan schoot de penalty niet alleen hoog en hard over, hij baarde ook nog eens opzien met een soort van trappelaanloop. Daags na zijn misser regende het parodieën van zijn gemiste strafschop op internet. Zaza bood meteen na de wedstrijd al zijn excuses aan en gaat nu nogmaals door het stof. "Ik wil naast de excuses benadrukken dat de enorme teleurstelling me spijt voor alle mensen die geloofden in het team", schrijft de spits op Instgram.

"Ik neem mijn verantwoordelijkheid, zoals ik altijd doe, maar ik ga door. Deze groep heeft de Italianen trots gemaakt", aldus Zaza. "Ik bedank iedereen die mij steunt en weet dat de gemiste penalty geen vorm van arrogantie was. Dat is echt zo", aldus de Italiaan.

Daar laat Zaza het nog niet bij. "Ik ben zelf ook een supporter van de Italiaanse ploeg en ben echt boos op mezelf. Dit zal voor altijd aan me kleven. Het was het belangrijkste moment voor het team en mezelf, maar ik heb gefaald. Helaas hoort dit bij het voetbal. Nogmaals: sorry."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen