De Roon definitief aan de slag in de Premier League

4 juli 2016, 20:11

Marten de Roon heeft zijn transfer naar de Premier League definitief te pakken. De 25-jarige middenvelder heeft zich verbonden aan Middlesbrough, dat de transfer van de Nederlander maandagavond officieel bevestigd heeft. Onze landgenoot tekent een contract voor meerdere jaren op Rockliffe Park, maar het is niet duidelijk om hoeveel seizoenen het precies gaat.

De transfer van De Roon komt niet als een donderslag bij heldere hemel, aangezien diverse Engelse media al claimden dat er al sprake was van een akkoord tussen Middlesbrough en Atalanta Bergamo. Naar verluidt is er bijna 15 miljoen euro met de overstap van de Nederlandse middenvelder gemoeid.

De Roon maakte een jaar geleden de overstap van sc Heerenveen naar Atalanta, waar hij een uitstekend debuutseizoen kende en zelfs verkozen werd tot Speler van het Jaar. Bij Middlesbrough krijgt de ex-Spartaan te maken met trainer Aitor Karanka, die de aanwinst al meerdere jaren nauwlettend volgde. In totaal speelde De Roon 204 duels in het betaalde voetbal.

Na Viktor Fischer en Bernardo Espinosa is De Roon zomeraanwinst nummer drie voor Middlesbrough, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Premier League.

Foto: Middlesbrough

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen