Galatasaray wil Sneijder 'wegpesten' met megaboete

5 juli 2016, 08:11

Galatasaray lijkt van Wesley Sneijder af te willen. De Turkse topclub, die het afgelopen seizoen op een teleurstellende zesde plek eindigde, legde de Nederlander een boete op van ruim twee miljoen euro 'wegens het onjuist vertegenwoordigen van de club', zo weet De Telegraaf te melden. Daarmee verwijst de club naar de zeven gele kaarten die Sneijder verzamelde.

In feite zet Galatasaray de boete in om van Sneijder af te komen. Zonder succes, zo geeft zijn zaakwaarnemer Guido Albers aan. "Sneijder zal zich nooit laten wegpesten. Als hij een transfer maakt, is dat omdat hij dat zelf wil. Het is jammer dat zo'n grote club zich hiertoe verlaagt. Onze advocaat Cor Hellingman is inmiddels in contact met de Turkse voetbalbond en de FIFPRO getreden."

Het contract van Sneijder liep af, maar werd verlengd tot medio 2018. "Wesley zou begin deze maand uit zijn contract lopen, maar de club wilde per se met hem door. De fans zijn dol op hem en hij moest en zou deel uitmaken van de toekomst, van het nieuwe Galatasaray." In zijn nieuwe contract werd een gelimiteerde transfersom van 7,5 miljoen euro opgenomen. "Kennelijk was het de club slechts daarom te doen. Om te voorkomen dat hij transfervrij zou vertrekken, want de salariskosten van Sneijder kunnen niet het probleem zijn. De club legde gisteren met Hamit Altintop en Sabri Sarioglu twee spelers vast voor vier miljoen euro per jaar."

Het is niet het enige punt van discussie tussen club en speler. "Omdat Wesley eind mei nog de Turkse bekerfinale speelde en won, had hij toestemming om zich pas na de ramadan op 8 juli te melden voor het nieuwe seizoen. Totdat Galatasaray doorkreeg dat zijn zoon Xess Xava op 2 juli op Ibiza zou worden gedoopt. Opeens moest hij van zijn nieuwe hoofdcoach Jan Olde Riekerink voor een uurtje op 1 juli terug zijn. Ook dat heeft hij natuurlijk niet aanvaard. Hij traint nu hard in Spanje en komt op 8 juli op de training van Galatasaray."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen