Mkhitaryan verbindt zich aan Man United: "Een droom"

6 juli 2016, 16:43   Bijgewerkt: 6 juli 2016, 17:49

Na Eric Bailly en Zlatan Ibrahimovic heeft Manchester United de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen aan het publiek gepresenteerd. Nadat de club afgelopen weekend een akkoord bereikte met Borussia Dortmund over de transfer van Henrikh Mkhitaryan, zijn vandaag (woensdag) de laatste plooien gladgestreken. De 27-jarige Armeen heeft een contract voor vier seizoenen getekend, met een optie voor nog een voetbaljaar.

De aanvallende middenvelder, die ook aan de zijkant kan spelen, maakte afgelopen seizoen grote indruk bij Borussia Dortmund. Voor de Duitse club produceerde hij afgelopen jaar achttien goals en twintig assists in alle competities. Die prestaties hebben hem dus een transfer naar de Engelse topclub opgeleverd. "Ik ben heel trots dat ik onderdeel gaat uitmaken van deze club", reageert hij. "Deze transfer is een droom voor mij. Ik kan niet wachten om te spelen voor een club met zoveel historie. Ik wil Manchester United en José Mourinho bedanken voor hun vertrouwen in mij."

Mourinho verwacht veel van zijn nieuwste aanwinst. "Henrikh is een zeer getalenteerde speler die zich in het internationale voetbal heeft bewezen. Hij is een echte teamspeler met techniek, inzicht en een gevoel voor de goal. Ik ben heel blij met zijn komst en ik denk dat hij met zijn speelstijl perfect in de Premier League past."

Bron foto: Manchester United.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen