Santos hoeft niet de schoonheidsprijs met Portugal

7 juli 2016, 07:56

Op uiterst efficiënte en geslepen wijze heeft Portugal de finale van het EK 2016 in Frankrijk bereikt. De Zuid-Portugezen wonnen woensdagavond met 2-0 van Wales en mogen komende zondag daarom tegen Duitsland of Frankrijk om de titel vechten. Bondscoach Fernando Santos maakt zich niet druk om de criticasters die vinden dat Portugal dit met lelijk voetbal voor elkaar heeft gekregen.

Na de overwinning op Wales in Lyon zegt Santos dat hij Portugal altijd al 'een geweldig team' heeft gevonden. Dat zijn ploeg regelmatig kritiek krijgt vanwege de niet al te hoge amusementswaarde, boeit hem weinig. "Soms is het niet om aan te zien, maar soms spelen we ook mooi voetbal. Tegen Kroatië was het een tactisch steekspel, maar dat was wel een heerlijke wedstrijd. Ik vind dat we het tot dusver precies goed aangepakt hebben. Het maakt ons niet uit of het de schoonheidsprijs verdient of niet", aldus de keuzeheer van Portugal.

Santos vindt wel dat het duel met Wales mooier was dan de voorgaande wedstrijden. "Het zag er beter uit en dat is mooi voor de kijkers", aldus de bondscoach, die zich met zijn ploeg opmaakt voor de finale tegen de winnaar van Duitsland-Frankrijk. "Zondag wordt het hoogtepunt van mijn carrière. Professioneel gezien heb ik veel van deze momenten meegemaakt, maar dit is persoonlijk wel erg speciaal. Het gaat om mijn vlag, mijn vaderland."

"Ik denk nog niet na over de tegenstander in de finale", vervolgt Santos. "Het zijn allebei zeer sterkte teams. Ik ga hun halve finale aandachtig bekijken. We gaan voor de winst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen