NAC leent 'betrouwbare en zeer getalenteerde' goalie

7 juli 2016, 10:20   Bijgewerkt: 7 juli 2016, 16:58

NAC Breda kan de komende twee seizoenen beschikken over Jorn Brondeel. De Brabantse club heeft een principeakkoord bereikt met de 22-jarige doelman, die voor twee jaar gehuurd wordt van Lierse SK. Bij de Belgische club verlengt hij zijn contract tot medio 2020.

Brondeel kwam via KSC Oosterzele, Verbroedering Denderhoutem, KSC Lokeren en Zulte Waregem bij Antwerp FC terecht. Daar debuteerde de keeper in het betaalde voetbal. Hij werd vervolgens opgepikt door Lierse SK, waar hij vorig seizoen 34 keer onder de lat stond. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Jorn al flink wat ervaring onder de lat in het Belgisch betaald voetbal", zegt technisch directeur Hans Smulders van NAC. "Hij heeft bij Antwerp en Lierse bewezen dat hij een betrouwbare en zeer getalenteerde goalie is."

"Toen ik hoorde van de interesse van NAC was ik direct gecharmeerd", reageert Brondeel zelf. "Allereerst vanwege de uitdaging om NAC terug te brengen naar de Eredivisie, maar ook omdat ik voel dat deze stap goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kan dan ook niet wachten om 23 juli op de Open Dag mijn eerste wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion te spelen."

Brondeel is de opvolger van Jelle ten Rouwelaar, die deze zomer na veel trouwe dienstjaren afzwaaide.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen