Huntelaar blijft: "Ajax was zijn enige alternatief"

7 juli 2016, 12:32

Klaas-Jan Huntelaar smoorde alle geruchten over een eventuele overstap naar Ajax in de kiem, door aan te geven dat hij ook na de zomer nog voor Schalke 04 zal spelen. Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, heeft bevestigd dat Huntelaar niet meer op het lijstje staat. "Hij blijft honderd procent bij Schalke." Maar was de spits van club gewisseld, dan was een comeback in Amsterdam zijn enige alternatief.

Dat heeft Arnold Oosterveer, de zaakwaarnemer van de 32-jarige Klaas-Jan Huntelaar, laten weten aan De Telegraaf. De belangenbehartiger begrijpt de Amsterdamse teleurstelling. "Maar de clubleiding van Schalke 04 heeft aangegeven dolgraag met Klaas door te willen. De trainer, clubleiding en Huntelaar zitten weer op één lijn en hij heeft een doorlopend contract. Dus blijft hij", stelt Oosterveer.

Als Huntelaar volgend seizoen de helft van alle duels van Schalke speelt, dan wordt zijn contract in Gelsenkirchen automatisch tot de zomer van 2018 verlengd. Dat is dus ongunstig voor Ajax, aangezien deze clausule voor Schalke een extra reden vormt om de spits niet te laten gaan. Het duurde wel even voordat de beslissing daadwerkelijk genomen werd. "Hijzelf had liever ook wat eerder duidelijkheid gehad. Na het tegenvallende vorige seizoen en de vele technische wisselingen, was het onduidelijk wat de plannen van Schalke waren. Als de club niet het volste vertrouwen in Klaas-Jan zou uitspreken, was er voor hem maar één alternatief: Ajax", aldus Oosterveer.

Huntelaar speelde tussen 2006 en 2008 voor Ajax, waarvoor hij 105 keer trefzeker was in 136 officiële wedstrijden. Voor Schalke liet hij 121 goals aantekenen in 216 officiële duels.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen